Artık Instagram’ın da Embed Özelliği Var

12 Temmuz 2013 Cuma yazildi.

akın zamanda video özelliği eklenen Instagram yeni güncellemelerle bu özelliğini daha da geliştirmeye devam ediyor.Instagram‘ın dün eklediği gömme özelliği ile artık kullanıcılar fotoğraf ve videolarını web siteleri ve bloglarında üçüncü parti servisler olmadan doğrudan paylaşabilecekler.
Instagram’a gelen video çekme ve paylaşma özelliği ile uygulama Vine’ın sıkı bir rakibi haline geldi. Kullanıcı ve paylaşım sayısını arttıran Instagram’ın ancak bununla yetinmeye niyeti yok. Kullanıcıların en fazla şikayet ettiği özelliklerden biri olan Instagram videolarının diğer sitelerde gömülü olarak paylaşılamamasına Instagram yeni güncellemesiyle karşılık verdi. Artık kullanıcılar “paylaş” düğmesini kullanarak kolayca fotoğraf ve videolarını diğer web sitelerinde yayınlayabilecekler.
Instagram’ın resmi blogunda da açıkladığı gibi fotoğraf ya da videolarında yorum butonu altında kalan “paylaş” düğmesine tıklayarak gömme koduna ulaşılabilecek. Aynı YouTube’da olduğu gibi çıkan kodu kopyalayan kullanıcılar, websiteleri ya da bloglarında fotoğraf ve videoyu olduğu gibi, gömülü bir şekilde paylaşabilecekler.
Instagram’ın bu özelliği sadece web için geçerli, mobilde ise henüz böyle bir yenilik yok. Web üzerinde gömülü olarak yayınladığınız fotoğraf ve videolarınız Instagram kullanıcı isminizle gözükecek ve logoya tıklayan ziyaretçiler doğrudan instagram.com üzerinden sayfanıza yönlendirilecek. Yalnız bu özelliği Instagram paylaşımları herkese açık olanlar kullanabilecek. Gizli Instagram hesapları gömme kodundan faydalanamayacak.
Vine’da uzun süredir olan video gömme özelliğini de bünyesine katan Instagram rakibine göz açtırmamaya kararlı. Kullanıcıların doğrudan sadece Facebook‘ta paylaşabildikleri fotoğraf ve videolar böylelikle tüm internet platformlarında görülebilir olacak. Bu da Instagram’ın daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlayacak.

0 yorum: