Fenerbahçe 4 koldan

12 Temmuz 2013 Cuma yazildi.

Süper Lig Transfer-Fenerbahçe 4 koldan

Yıldızlarla dolu kadrosunu şimdiden Bruno Alves, Kadlec, Holmen ve Alper Potuk ile takviye eden Fenerbahçe Yönetimi, transferde dur durak bilmiyor. Nyon’a yapılan Tahkim çıkarmasının ardından, transfer görüşmelerine kaldığı yerden devam eden Sarı- Lacivertliler’in birkaç gün içinde yepyeni isimleri kadroya katmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kanarya’nın son listesi de göz kamaştırıcı ve taraftarı coşturacak yıldızlarla dolu.. Ve en önemli gelişme de şu: Kısa süre içinde peş peşe imzalar atılabilir. İşte o yıldızlar ve son dakika gelişmeleri...

OSCAR CARDOZO

Fenerbahçe Yönetimi ile Oscar Cardozo arasında maddi-manevi her anlamda anlaşma sağlandı. Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus ile kavga eden ve bu nedenle Portekiz Kulübü’nden ayrılmayı kafasına koyan golcü futbolcu, Sarı- Lacivertliler’den 13 Temmuz’a (yarın) kadar süre istemişti. Bu beklemenin nedeni şu: Cardozo, Benfica Başkanı Luis Filipe Vieira’nın isteği üzerine son kez masaya oturacak. Fakat bu görüşmede ikna edilmeyi değil, bonservis bedelinde kolaylık sağlanmasını isteyecek. Çünkü Benfica 15 milyon Euro istiyor, Fenerbahçe’nin yaptığı son teklif 10 milyon Euro... İki kulübün ortak bir noktada anlaşması bekleniyor.

DEMBA BA

Yeniden Chelsea’nin başına geçen Jose Mourinho’nun listesinde ona yer yok... Portekizli’nin istemediği Demba Ba, kulüp arayışlarını sürdürüyor. Benfica’dan Oscar Cardozo konusunda olumlu bir yanıt gelmezse, Fenerbahçe’nin B Planı’nda onun adı var. Geçtiğimiz yıl ocak ayında Newcastle United’dan transfer edilen Demba Ba, Chelsea’de aradığı şansı bulamadı, beklenen katkıyı sağlayamadı. İngilizler’in 6 milyon Sterlin (17.5 milyon TL) karşılığında Senegalli’yi serbest bırakması bekleniyor. Chelsea ile parasal konuda sıkıntı yaşanmayacağı kesin... Çünkü Demba Ba’nın mukavelesinde de “7 milyon Sterlin’e serbest kalır” maddesi bulunuyor.

MEVLÜT ERDİNÇ

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı kontenjanı konusunda “6+0+4’te devam” kararı alması nedeniyle yeniden gündeme geldi. Semih Şentürk’e ‘kulüp bul’ denmesinin ardından forvet hattında yerli bir ismin bulunmasında fayda gören Ersun Yanal ve kurmayları, Mevlüt’ün alınmasında ısrarcı... Çünkü Kuyt, Webo, Sow gibi isimlerin yanına Cardozo-Demba Ba ikilisinden birini daha katmaya hazırlanan Sarı-Lacivertliler, Mevlüt’ü alarak hem bu bölgede bir eksik yabancı oynatma hem de kulübeden sahadaki yıldızları tehdit edecek bir ismi hazır tutma hesapları yapıyor. Rennes 5 milyon Euro istiyor, Fenerbahçe 3 milyon Euro teklif ediyor.

ERKAN ZENGİN

Türkiye serüvenine Beşiktaş ile başladı, fakat aradığı mutluluğu Kartal’da bulamadı. Daha sonra gönderildiği Eskişehirspor’da adeta yeniden doğan genç oyuncu, geçtiğimiz sezon sergilediği performansla adını yeniden İstanbul devlerinin listesine yazdırdı. Fatih Terim’in de onu Galatasaray’da görmek istediği söyleniyor. Fakat bu konudaki en somut adımları yine Fenerbahçe atıyor. Ersun Yanal faktörü nedeniyle Kadıköy’e daha sıcak bakan Erkan’ın alacakları ödenmediği için Es Es’te kalmayacağı kesin... Alper transferinde olduğu Erkan konusunda da iki kulüp yönetiminin el sıkışmasına kesin gözüyle bakılıyor.

0 yorum: