iPhone 5S İçin Slow Motion Kamera İddiası

12 Temmuz 2013 Cuma yazildi.

Apple‘ın yeni iPhone modeliyle ilgili söylentilerin ardı arkası kesilmiyor. Eylül ayında tanıtılması beklenen iPhone 5S’in kullanıcı karşısına çıkacağı tarih yaklaştıkça hakkında çıkan bilgilerin sayısı da arttı. iPhone 5 ile aynı tasarıma sahip olacağı düşünülen yeni model büyük bir ihtimalle daha güçlü bir işlemci ve kamera özellikleriyle piyasaya sürülecek. Bununla birlikte iPhone 5S’te kullanıcıları memnun edecek bazı ekstra özellikler de yer alacak.
9toMac‘in haberine göre Apple iPhone 5S’te oldukça iddialı bir kameraya yer verecek. Zira geçtiğimiz günlerde yayınlanan iOS 7′nin üçüncü beta sürümünde ortaya çıkan bilgiye göre söz konusu kamera, “Mogul” adıyla çağrılan slow motion video çekim özelliğine de sahip olacak.
iPhone 5
Belirtilene göre saniyede 120 kare anlamına gelen 120 fps video çekim hızına erişebilen bu kamera, aynı zamanda yüksek hassasiyet sunacak. Böylelikle kullanıcılar hızlı çekimler yaparak slow motion videolar oluşturabilecek. Bu arada slow motion çekim özelliğinin Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S4′te de bulunduğunu belirtmek gerekiyor.
Mogul’un diğer özelliklerine gelecek olursak, bu yeni kameranın bazı ekstra çekim modlarını da beraberinde getirebileceği konuşuluyor. Bununla birlikte saniyede 30 kare çekim yapabilen iPhone 5′in bu özelliklerden yararlanabilmesi şimdilik mümkün görünmüyor. Nitekim iOS 7′nin beta sürümünde ortaya çıkan Mogul özelliği Apple’ın uyguladığı sınırlamalar nedeniyle iPhone 5′te kullanılamıyor.
Görünüşe göre Apple, tasarım ve donanım olarak pek fazla değişiklik uygulamayacağı iPhone 5S’i Mogul gibi kullanıcı gözünde onu özel kılabilecek bazı özelliklerle satışa sürmeyi planlıyor. Hatırlanacağı üzere son günlerde iOS 7′nin beta sürümleri içinde Apple’ın üzerinde çalıştığı anlaşılanbaş hareketleriyle kontrolLinkedIn entegrasyonu ve sesleri metne dönüştürme gibi birkaç özellik ortaya çıkarıldı. Bu durumda Apple’ın söz konusu özelliklerin bir kısmının sadece iPhone 5S’te yer alacağını söyleyebiliriz.

0 yorum: